• Bu sitede yer alan içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır.
  • Pzt - Cmt: 10:00 - 18:00

40. Hafta

Gebelikte 40. Hafta

Anne:
Muhteşem final!!! Artık yolun sonuna geldiniz.Bu mucizevi ve uzun yolculuğu başarı ile tamamlayan anne ve bebeğin kavuşma zamanı belki de yaşamınızın en unutulmayacak bölümünü oluşturacak.Tüm anne adaylarına sağlıklı,kolay bir doğumla mutlu sona ulaşmaları en büyük temennimiz….  
Doğumun başlangıç belirtisi her gebede farklı olabilmektedir.Düzenli ve ritmik kasılmalar başlayabilir,suyunuz gelebilir,kanama olabilir,nişan olarak tanımlanan kanlı sümüksü tıkaç gelebilir.Doğum belirtilerinden herhangi biri başladığında doktorunuzla hemen temas kurmanız çok önemlidir.

Bebek:
Boyu 50 cm ve kilosu  3400-3500 gr’dır.
Verniksin büyük bir kısmı erimiştir.
Akciğerler doğuma kadar düzenli olarak çalışmaktadır.
El ve ayak tırnakları o kadar uzamıştır ki,doğduğunda sıklıkla hemen kesilmeleri gerekmektedir.
Her iki cinste de memelerde hafif bir büyüme olabilir,doğumdan sonra küçüleceklerdir.
Bebeğinizin vücudunun %75’i su,%15 ‘i de yağdan oluşmaktadır.
ARTIK GELİYOR!! 9 AY 10 GÜN İÇİNDE NE KADAR HIZLI VE MÜKEMMEL BÜYÜDÜ!! İNANILMAZ VE MUCİZEVİ DEĞİL Mİ?

İki kişilik beslenme :
Loğusalık döneminde  sağlıklı bir emzirme için önerilen bazı gıdalar ve beslenme tarzı olduğu gibi yasaklananlar  da vardır.Kafeinin günde 2  fincandan fazla tüketimi bebekte huzursuzluk, uyku problemlerine yol açabileceğinden önerilmez. Zaten uykuya dalamayan, zor uyuyan bir bebek de hiçbir anne için istenecek bir şey değildir . Kolalı içeceklerden de aynı nedenle mümkün olduğunca kaçınmalı, çay ise açık ve limonlu içilmelidir. Bitki çayları içilecekse  mutlaka doktora danışılmalıdır.
Sigara tabii ki kesinlikle tavsiye edilmez. Bir çok tiryaki anne gebelikte içmedikleri sigaraya tekrar başlamaları için doğumu dört gözle beklemektedirler. Bebeğin sigara dumanına veya annenin üstüne sinmiş kokuya maruz kalması bir yana, anne sütündeki kalıntılar da huzursuzluk, kusma ve ishale, bebeğin yeterli kilo alamamasına yol açabilir. Sigara tiryakisi anneler gebelikle birlikte, bu kötü alışkanlıklarından kurtulmalıdırlar. Sigaranın içindeki nikotinin süte geçeceği   unutulmamalıdır. 
Eğer, bebek annenin aldığı bazı gıdalara hassasiyet gösteriyor, sonrasında huzursuz oluyorsa anne bir süre o gıdadan uzak kalmayı deneyebilir. Bebeğin rahatladığını fark ederse, emzirme süreci boyunca o gıdayı beslenmesinden çıkarabilir. Ailede belli bazı gıda alerjileri varsa, bu gıdalarda da dikkatli olmakta yarar vardır. Kesin kanıtlanmış olmasa da lahana, karnabahar, kuru baklagiller, soğan, sarımsak gibi keskin kokulu gıdalar sıkça suçlanmakta, bebekte gaz sancısını arttırdığı ileri sürülmektedir. Böyle bir durum gözlenirse, anne bir süre bu gıdalardan uzak kalmayı deneyebilir.

Muhteşem final!!! Artık yolun sonuna geldiniz. 0.312.466 3929