Gebelikte 36. Hafta
Anne:
Doğuma 1 ay kala ilk bebeğini bekleyen annelerde bebek leğen kemiklerinden meydana gelen doğum kanalına girmeye başlar.Bu durum ikinci ve üçüncü gebeliklerde daha geç,hatta doğum ile de başlayabilmektedir.
Bebek:
Bebeğin boyu 47. 5 cm ve ağırlığı 2500-2700 gr’ dır.
Bebek doğduğunda artık büyük bir ihtimalle yoğun bakım gerekmeyecektir.
Akciğer dahil tüm organları fonksiyonlarını yapmaktadır.
Böbrekleri çok düzenli çalışmaktadırlar.
Karaciğeri bazı enzimleri salgılamaya daha şimdiden başlamıştır.
Bebeğin cildi epey yumuşadı ve ipeksi hale geldi.
Damakları sertleşti fakat dişlerinin çıkması için epey zamana ihtiyacı var.
İki kişilik beslenme :
Gıdalardan aldığımız günlük tuz miktarı 6 gr.ı (bir tatlı kaşığı) geçmemelidir. Bu miktara yemeklerden, ekmekten, içeceklerden aldığımız tuz miktarı dahildir. Tuz tüketimi ile yüksek tansiyon arasında ilişki bulunmaktadır.Gebelerin hiç tuzsuz gıda almaları da önerilmemektedir. Tuz az da olsa kullanılmalıdır. Normal insanlarda olduğu gibi tamamen tuzsuz beslenme tavsiye edilmez,tansiyon düşüklüğü olabilir.
Güne kahvaltınızı yaparak başlayın. Gece boyu gıda alımı olmadığından beyninizin sabah kalkınca enerjiye ihtiyacı vardır. Daha sonra gıda alımınızı kahvaltıdan başlayarak gün içine yaymanız daha etkin kalori yakmanıza neden olur.Öğünlerinizi önceden belirleyiniz.Mümkünse yediklerinizi 3 ana öğün, 3ara öğüne bölün, az ve sık beslenin. Bol su için, yiyecekleri iyice çiğneyin. Her yemek yediğinizde midenin 1/3’ünü boş bırakın. Midenizi katı gıdalarla doldurmayın .Katı gıdalarla dolu mide içeriğinin gerekli öz suyu her tarafa dengeli ulaştırması güçleşir ve sindirim zorlaşır. Düzenli yemek yiyenler daha dengeli ve sağlıklı beslenmekte ve ideal kilolarını korumaktadırlar.
Doğuma 1 ay kala ilk bebeğini bekleyen annelerde bebek leğen kemiklerinden meydana gelen doğum kanalına girmeye başlar 0.312.466 3929