• Bu sitede yer alan içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır.
  • Pzt - Cmt: 10:00 - 18:00

35. Hafta

Gebelikte 35. Hafta

Anne:
Doğum zamanının yaklaşmasıyla birlikte özellikle ilk bebeğini bekleyen annelerde bir takım endişeler ortaya çıkmaktadır.”Rahat bir doğum yapacak mıyım?”, “Doğum ağrılarına dayanabilir miyim?”, “Hastaneye yetişememe olasılığım var mı?”, “Doğumun başlangıç belirtilerini anlamayabilir miyim?”. Bu ve benzeri sorular tüm anne adaylarında mevcuttur.Tüm bu sorularınızın cevapları doğum takibinizi yapan doktorunuz tarafından verilecektir.
Yapılan çalışmalar doğum eylemi süresinin ve doğumda duyulan ağrıların  şiddetinin annenin ruh haliyle, gerginliğiyle orantılı olarak arttığını göstermiştir.Stres rahim kaslarında gerilmeyi arttırarak çok daha ağrılı hale getirmektedir.Stres ve gerginlik kanda  katekolamin diye adlandırılan bir maddenin üretimine yol açmakta ve bu madde de oksitosin maddesini uyararak rahmin  daha şiddetli kasılmasına sebep olmaktadır.
Bu nedenle doğum esnasında annenin hem psikolojik olarak buna hazır olması hem pozisyonunun rahat olması önemlidir. Doğumda en sık kullanılan pozisyon sırt üstü yatarak arka tarafın yastıkla desteklenmesidir. Böylece bebek  doğum kanalı içersinde daha rahat aşağı doğru hareket edecektir.Sırt masajı da rahatlatıcı özellik taşımaktadır.Doğum ağrıları ile birlikte yavaş , derin nefes alınıp verilmesi ağrının hafiflemesine yardımcı olacaktır.

Bebek:
Bebeğinizin boyu 46 cm ve ağırlığı 2400 gr’ dır.
Bu haftadan itibaren doğan çocukların büyük bir kısmı  artık solunum ve akciğer problemi ile karşılaşmamaktadır.
Yağ depolanması özellikle bu haftada kollarda ve ayaklarda artmıştır.Doğumda vücut ısısının düzenlenmesi için yağ depoları çok önemlidir.
İşitme duyusu çok güçlüdür. Nerdeyse tüm konuşmaları dinlemektedir.
Bebeğin uyku ve uyanıklık periyotlarını artık ayırt edebilmek mümkündür.
Doğum kanalına inmeye başlamıştır.
Bebekler son iki ay genellikle haftada 200-250 gr tartı alabilme kabiliyeti taşımaktadırlar.

İki kişilik beslenme :
İlerleyen gebelik haftanız nedeniyle enerji açığınız da artmaktadır. Kahvaltı esnasında kolayca yapabileceğiniz bir menü  size hem tat değişikliği sağlayacak hem de enerji verecektir. Bunun için blendır’ın içine mevsime uygun farklı çeşit meyveler,iki yemek kaşığı pudra şekeri, bir bardak az yağlı süt, bir yemek kaşığı süt tozu ve yarım bardak yoğurt koyup üç dakika kısa devirde çalıştırmanız yeterlidir. Hem enerji alımınız sağlanacak hem de damak tadınız  değişecektir.

Doğum zamanının yaklaşmasıyla birlikte özellikle ilk bebeğini bekleyen annelerde bir takım endişeler ortaya çıkmaktadır. 0.312.466 3929